Idrettslagets historie
Idrettslagene Hasle Ski og Fotballklubb (1911) og Løren Sportsklubb (1921) slo seg sammen i 1963 og dannet Hasle-Løren Idrettslag. Bakgrunnen for sammenslåingen var å konsentrere idrettsarbeidet i distriktet rundt det nye idrettsanlegget ved Økern Torg, som i dag heter Løren Idrettspark.
Foruten fotball og ishockey som idrettslagene hadde til felles, bidro Hasle med ski, orientering og damehåndball, mens Løren også drev med bryting. I tillegg til dette har Hasle-Løren gjennom årenes løp hatt mange ulike idretter på programmet, blant annet; rinkbandy, innebandy, duathlon, vinter-triathlon, friidrett, sykkel og håndball, og enkelte av disse idrettene er på programmet i idrettslaget også i dag.
Til tross for et bredt spekter av ulike idretter er nok Hasle-Løren først og fremst kjent som en ishockeyklubb. Det forklares av idrettslagets dominans på 70-tallet da ishockeylaget hentet hjem tre Kongepokaler og tre seriemesterskap. Hasle-Løren var i dette tiåret en stor leverandør av spillere til landslaget, samtidig som flere spillere i perioden ble tildelt Gullpucken. Flere av landets beste og mest kjente ishockeyspillere frem til i dag har startet sin karriere i Hasle-Løren.
Hasle-Løren har flere nasjonale og internasjonale bragder å vise til. På 30-tallet hadde idrettslaget tre norgesmestere i bryting og én Kongepokalvinner i ski. Idrettslagets to stafettlag tok gull og sølv i Norgesmesterskapet i stafettorientering i 1953. Rinkbandy-jentene dominerte på 80- og tidlig 90-tall og vant hele fem seriemesterskap, seks Kongepokaler og to World-cup-seiere. Landslaget besto i denne perioden hovedsakelig av spillere fra Hasle-Løren. Gjennom 90- og 2000-tallet vant utøvere fra idrettslaget en rekke NM-, EM- og VM-gull i vinter-triathlon og to NM-gull i duathlon. I samme periode har idrettslaget ett NM-gull, én Kongepokal, ett Nordisk mesterskap og én World-cup seier i banesykling, samt NM-gull i lagtempo og MTB-rundbane.
Idrettslaget har hatt flere fremtredende idrettsledere som har vært presidenter i Norges Ishockeyforbund, Norges Skiforbund, Norges Bryteforbund, Norges Bandyforbund og Norges Triathlonforbund.
I tillegg til store, årlige barne- og ungdomsturneringer har Hasle-Løren arrangert både nasjonale og internasjonale mesterskap, og vært vertskap for store nasjonale idrettsarrangement. Dugnad er et viktig stikkord i idrettslagets historie.
Arbeidet med å videreutvikle og bygge idrettsflater for mest mulig aktivitet har en lang og stolt historie i idrettslaget. Det startet med én fotballbane, og fremstår slik det gjør i dag takket være fremsynte ledere og utallige dugnadstimer. I 1976 fikk idrettslaget en kunstisbane, og i 1986 sto ishallen klar. Klubbhuset ble bygget i 1991. Idrettshallen ble oppført i 2001, og nye kunstgressbaner ble anlagt i 2003.
Det er først og fremst breddeidretten som har vært viktig for idrettslaget. Dette gjenspeiles i dag hvor det hele tiden jobbes med å legge til rette for aktivitet for barn og unge. Idrettslagets fire skoler; fotball-, skøyte-, ski- og håndballskole er viktige arenaer for å få barn og unge i aktivitet, samtidig som de rekrutterer utøvere til idrettslagets idretter.
Hasle-Løren fikk i 2007 prisen som «Årets idrettslag» av Oslo kommune for sitt positive arbeid i lokalmiljøet, samarbeidsvilje og tilrettelegging av aktivitet for alle, for å nevne noe. Dette oppsummerer idrettslagets arbeid og fokus gjennom mange år.